پاورپوینت مواد و مصالح ساختمانی با موضوع دیرگدازها - سازه برتر



پاورپوینت مواد و مصالح ساختمانی - دیرگدازها

 

پاورپوینت مواد و مصالح ساختمانی با عنوان دیرگدازها

پاورپوینت مواد و مصالح ساختمانی با عنوان دیرگدازها در 40 اسلاید برای دانشجویان عمران و ساختمان آماده شده و در ادامه از این بخش سایت سازه برتر می توانید این فایل را دریافت کنید.
 
 
 

فهرست مطالب

1- تاریخچه

2- تعریف دیرگدازها و مواد تشکیل دهنده آنها

3- ساختار فازی مواد دیرگداز

4- مواد اصلی دیرگدازها

5- لازمه های دیرگدازی

6- ویژگی های دیرگدازها

7- خاصیت دیرگدازی

8- مقاومت شیمیایی

9- مقاومت در مقابل تغییرات ناگهانی حرارت

10- مقاومت سایشی

11- دمای ذوب melting point

12- تخلخل Porosity

13- خزش در دمای بالا (Creep at high temperature)

تصویر مرتبط

 


مواد نسوز یا دیرگداز (refractory material) به کلیه موادی اطلاق می‌شود که در درجه حرارت بالا خواص فیزیکی، شیمیایی، مکانیکی و ترمومکانیکی آن تغییر نمی‌کند و بخصوص در مقابل فشار، سایش، شوک حرارتی و خوردگی شیمیائی از خود مقاومت لازم را نشان می‌دهند.

چنین موادی در طیف گسترده از صنایع کاربرد دارند و به عنوان کالای استراتژیک تلقی می‌شوند. مواد دیرگداز گران‌بها هستند و هرگونه خرابی در این مواد باعث افزایش زمان تولید، از بین رفتن ادوات و در برخی مواقع باعث از بین رفتن محصول می گردد.

نوع دیرگداز مصرفی بر روی میزان مصرف انرژی،کیفیت محصول نهایی و همچنین بر فرایند ایمن در تولید مواداثر گذار است.

منابع مختلف تعاریف متفاوتی برای دیرگداز (Refractory) ذکر کرده اند، که هر یک جنبه خاصی از دیرگداز ها را در نظر گرفته است. تعاریف قدیم تر، مواد نسوز را موادی می دانستند که دماهای بیشتر از 1500 درجه سانتی گراد را تحمل کنند.

تعریف کامل تر چنین است: مواد دیرگداز موادی اند که به عنوان مصالح ساختمانی کوره ها به کار می روند و می توانند خواص فیزیکی خود را در دماهای بالا و شرایط محیطی کوره حفظ کنند. بدیهی است که اهمیت یک دیرگداز فقط در پایداری حرارتی آن نیست، بلکه پایداری فیزیکی و شیمیایی آن در مقابل آثار مخرب محیط در دمای بالا نیز مطرح است. مثلا ممکن است نقطه ذوب یک دیرگداز حدود 2000 درجه سانتی گراد هم باشد، ولی نتواند مدت زیادی را در مقابل اثر سایشی و یا خوردگی مواد یا گازهای داغ دوام بیاورد.

در تعریف جامع تر مواد دیرگداز، حفظ خواص شیمیایی، فیزیکی، مکانیکی در محیط کوره مطرح است. به عبارت دیگر، دیرگداز ها موادی با نقطه ذوب و نقطه خمیری شدن زیادند که قادر به حفظ خواص شیمیایی، فیزیکی و مکانیکی و ترمومکانیکی (خمشی، سایشی، شوک حرارتی و ...) در شرایط کاربردی و در دمای بالا باشند.