استفاده از روش های شیمیایی در تثبیت خاک - سازه برتر



استفاده از روش هاي شيميايي در تثبيت خاك

 

استفاده از روش های شیمیایی در تثبیت خاک

 
در این بخش از سایت سازه برتر فایل تحقیق استفاده از روش های شیمیایی در تثبیت خاک را برای دانشجویان رشته عمران و ساختمان قرار داده ایم که فرمت این فایل ورد (docx) و قابل ویرایش بوده و  دارای 11 صفحه می باشد که همراه با شکل و نمودار و جدول آماده شده است.
 

 

فهرست مطالب:

1- مقدمه

2- آزمايشگاه رويه ها

3- طبقه بندي خاك ها

4- نسبت رطوبت- چگالي به همراه نمودار

نتیجه تصویری برای روش هاي شيميايي در تثبيت خاك

5- مقاومت فشاري محدوده نشده (USC) به همراه نمودار

6- جدول گیرش مقاومت تراکمی نامحدود

نتیجه تصویری برای روش هاي شيميايي در تثبيت خاك

7- نمودار تاثیر تثبیت کننده مایعی بر مقاومت فشاری 28 روزه

8- نتیجه گیری

 


خاک به عنوان مهمترین مصالح ساختمانی و اصلیترین تکیه گاه سازه، از دیرباز در ساخت و ساز مورد توجه بشر بوده است. خاک باید همه تنشی که از طرف ابنیه به آن وارد می شود را تحمل کند. در بسیاری از موارد خاک موجود در محل ساختگاه برای استفاده مناسب نیست. در این شرایط می توان با راهکارهای مناسبی این مشکل را رفع نمود. یکی از این راهکارها تثبیت شیمیایی خاک است.

تثبیت کننده های شیمیایی با ایجاد واکنش های شیمیایی و دگرگون ساختن ساختار و پیوند بین ذرات خاک باعث تثبیت و تقویت خاک می شوند. در این نوع واکنش ها ذرات خاک به کلی ماهیت خود را از دست داده و به ماده ای با مشخصات جدید تبدیل می شوند.

ضعف خاک در ظرفیت باربری، کمبود خواص مکانیکی مطلوب، خاصیت تورم‌زایی و... . این مسائل و روش‌ها، ترفندهای جدیدی را نیاز داشتند که با تکامل دانش مهندسی و ظهور فناوری‌های نو در علم ژئوتکنیک به این مهم نائل آمدند.

روش‌های مختلف برای بهسازی خاک با توجه به اهمیت پروژه، جنس خاک اولیه، وسعت منطقه موردنظر جهت بهسازی، دسترسی محلی به مصالح، تجهیزات و نیروهای متخصص، فاکتورهای زیست‌محیطی، تجارب مهندسان، مسائل اقتصادی و زمان مجاز برای تکمیل پروژه انتخاب می‌شوند.

لازم به ذکر است که شناخت منطقه و بررسی انواع خاک‌هایی که ایجاد مشکل می‌کنند نیز از ضرورت و اهمیت بالایی برخوردار است. در بسـیاری از مـوارد خاک موجود در محل ساختگاه برای استفاده مناسب نیست. در این شرایط می‌توان بـا راهکارهـای مناسـبی این مشکل را رفع نمود. یکی از این راهکارها تثبیت شیمیایی خاک است.

تثبیت‌کننده‌های شـیمیایی بـا ایجاد واکنش‌های شیمیایی و دگرگون ساختن ساختار و پیوند بین ذرات خاک باعـث تثبیـت و تقویـت خـاک می‌شوند. در این نوع واکنش‌ها ذرات خاک به کلی ماهیت خود را از دست داده و به ماده‌ای با مشخصات جدید تبدیل می‌شوند.