در این بخش از سازه برتر با اولین مقاله از Making Of های تری دی مکس همراه شما هستیم.
این مقاله آموزشی تحت عنوان ” Making of Nasir al-Mulk Mosque ” پروسه شبیه سازی مسجد نصیر الملک شیراز را به تفصیل آموزش خواهد داد.
Barbara Witkowska فرایند مدلسازی مسجد نصیرالملک را که صحنه شماره 2 از مجموعه Archinteriors vol 31 می باشد را نمایش می دهد :
من میخواهم ساختن صحنه دوم از یکی از آخرین مجموعه های طراحی شده کمپانی Evermotion بنام Archinteriors ولوم 31 را نشان دهم. این صحنه اتاق عبادت مسجد نصیرالملک (یا مسجد صورتی) که در شیراز ایران واقع شده است را نشان میدهد. من این بنا را به دلیل نورپردازی و دکوراسیون زیبا و رنگارنگ آن برگزیدم که همین ویژگیها سبب خلق حالتی بیهمتا و رمزگونه در داخل این بنا شده است.
در این درس من قصد دارم مراحل کارم را با شما به اشتراک بگذارم و نکاتی را در زمینه مدلسازی دیوارها و گنبد اصلی این بنا در اختیار شما بگذارم.
بمحض این که تعدادی از تصاویر مرجع را دیدم عکسی انتخاب کردم که اطلاعات تصویری دوربین را شامل میشد.
من از آن عکس به عنوان تصویر پسزمینه در نرمافزار مدلسازی خود (تری دی مکس) استفاده کردم و دوربین را مطابق با اطلاعات تصویری داده شده در عکس تنظیم کردم. بر این مبنا توانستم مقیاسها و تناسبات این صحنه را تنظیم کنم. من تعیین کردم که کدام قسمتهای بنا تکرار شده است. سپس تنها بر آن قسمت تکرار شده تمرکز کردم.
با رسم صفحهای ساده موازی با محور x صحنه مورد نظر کارم را آغاز کردم. این گونه تصور کردم که دیوار مذکور ممکن است حدود 70 سانتی متر عرض داشته باشد. سپس قوسی را مدلسازی کردم که تنها در مختصات محورهای y و z وجود داشت. از مدیفایر Symmetry استفاده کردم و سپس Shell را به کار بردم تا ضخامتی به اسکلت بنا بدهم. همه چیز آماده بود!
در این جا این فرآیند به صورت یک تصویر GIF متحرک نشان داده شده است :
(بیشتر…)